maandag, juli 02, 2007

Regen-zon-regen-zon-regen-zon-regen

We startten de dag met regen, maar besloten toch een stapje in de Vogezen te zetten, wat dorpjes aan ons fotografisch oog onderwerpen. Onderweg stopten als we iets fotografeerbaars zagen, zo hebben we in de regen aan een meertje gestopt; zonnekap (voor de gelegenheid regenkap) aan de lens gevezen en paraplu boven het hoofd.
IMG_4451_1

Wat verderop trok een pijl met "Point de vue" onze aandacht: auto uit en in de miezerregen bergop gewandeld. Bovenaan werden we beloond met dit zicht:
IMG_4473_2_1_1

Ingezoomd lijkt het een beetje op een tegeltje van het spel Carcassonne!
IMG_4504_1

Rijden naar ons eerste dorpje Kaysersberg gebeurde opnieuw in de regen, maar luttele seconden na het uitstappen smolten de regenwolken als sneeuw voor de zon, en een mooie blauwe lucht kwam te voorschijn.
IMG_4583_1

Bij het instappen in de auto pakten de wolken zich weer samen om er opnieuw een vlaag uit te persen. Maar toen we op goed geluk in een ander dorpje stopten, toonden de weergoden zich weer van hun beste kant en bliezen de regenwolken weg.
En Jezus blijft daar al die tijd rondhangen om zijn wijngaarden bewaken.
IMG_4630_1

Mijn lens ving ook een glimp van een regenboog op.
IMG_4643_1

Volgend dorpje op de planning was Riquewihr. Zogezegd één van de mooiste dorpjes op de Elzas-wijnroute, maar dat zeggen ze allemaal.
IMG_4677_1

IMG_4724_1

IMG_4758_1

De zon deed de kleurrijke huisjes mooi uitkomen. Jammer genoeg staan overal auto's van bewoners in de weg, een deftige foto deftig verstorend.
Het was onze geluksdag vandaag: toen we instapten om naar 'huis' te rijden (het was inmiddels 20u.) begon het weer te druppelen. We eindigden zoals we begonnen waren: met regen.

Bekijk HIER alle foto's van vandaag.

Labels: , ,

1 Comments:

Anonymous Anoniem said...

Hi,
Heel leuke foto's maar waren daar ook mensen mee op vakantie!?
Tja, ambetante vragen van mensen uit O.

02 augustus, 2007 22:09  

Een reactie posten

<< Home