zondag, april 29, 2007

Château de Noisy

Na de fabrieken en het hotel, vandaag eens een kasteel nabij Celles: Château de Noisy (of Château Miranda) is rond 1866 gebouwd geweest als zomerverblijfje, later, rond 1958, werd het een vakantiekamp voor kinderen van spoorwegmannen. Het bleef een vakantieoord, tot het in 1991 verlaten werd. Sindsdien hebben de tijd, een brand door onvoorzichtige bezoekers, en weersomstandigheden het kasteel vanbinnen omgevormd tot een ware ruïne; vandalen en dieven hebben daarbij jammer genoeg een handje geholpen: marmeren (?) trappen zijn afgebroken, parketvloeren zijn weggenomen, en leukerds hebben in de kelder een neplijk met veel bloed op het toilet gezet en poppen opgehangen (aan de nek, handen, voeten,...)
Vloeren en plafonds zijn doorgezakt (je kijkt zó naar de andere verdiepen) en niet erg stevig, de verf baddert overal vanaf, het puin ligt overal rond, op de bovenverdiepingen bestaat de vloer enkel uit balken met een ondergrond, geen enkel raam is nog heel, trappen naar hogere verdiepingen zijn, behalve langs links en rechts, geen trappen meer maar glijbanen. Elke misstap kan je je leven kosten... maar we zijn met zessen gegaan en met zessen wedergekeerd (bijna maar met vieren, 2 zijn er weggejaagd omdat we eigenlijk op privédomein zaten).
Maar voor de rest: magnifieke fotolokatie: 6 uren aan een stuk bezig geweest met verkennen en fotograferen (zonder pauze), en dan hadden we nog niet alles gezien (we zijn wel tot in de 56m hoge toren geraakt!). Fanatiek, wij? Neueueh...

IMG_0343_1

IMG_0375_1

IMG_0452_1

IMG_0458_1

Nog niet al mijn foto's staan online, maar hier heb je al een eerste deel.
Foto's van mijn mede-avonturiers:
Christophe
Björn
Sam
Michelle

En als je even googlet op "Château de Noisy" of "Château Miranda" zul je zien dat wij lang niet de enigen zijn die dit vervallen pareltje hebben vastgelegd!!!
Een interessante link is ook deze: http://home.euphonynet.be/chateaunoisy/

Labels: , , ,

2 Comments:

Blogger april47 said...

Het kasteel van Noisy leent zich om prachtige foto's vast te leggen, jammer dat het zo aan het vervallen is.
Jullie foto's zijn een pracht, doe zo verder.

dank voor het vermelden van onze site.
een lid van het expeditieteam.
G.B

03 juli, 2008 14:18  
Anonymous carina said...

kasteel van Noisy is NIET kasteel Miranda

19 januari, 2012 23:02  

Een reactie posten

<< Home